Chrom d.o.o. pravni je slijednik obrta nastalog 1974. godine. Tadašnje poslovanje bilo je locirano na Kaptolu br.8. Obrtnička radionica je tijekom osamdestih vršila usluge galvanizacije i to prvenstveno niklanja i kromiranja.

Nadalje poznati smo bili i po cinčanju, bakrenju, mesingiranju, srebrenju, pozlačivanju, patiniranju te svim vrstama predobrada, obrada-brušenjem i poliranjem i zaštita dijelova old-timera, brodova, bicikala, raznih antikviteta itd. Također i uslugama poliranja svih vrsta metala od mesinga, željeza pa do raznih legura i inoxa.


Devedestih obrt se seli na lokaciju Fakultetsko dobro u Maksimiru. Ubrzo prelazi u trgovačko društvo Chrom d.o.o.

Tijekom devedestih uspijeli smo zadržati sve stare korisnike naših usluga i proširiti poslovanje u svima nam poznatim nepovoljnim uvijetima. Tako se pojavila potreba za vlastitim prostorom i ozbiljnim ulaganjem u opremu odnosno automatsku liniju za galvanizaciju.

2000-te godine osigurali smo poslovni prostor u industrijskoj zoni na Žitnjaku u sklopu bivše Prvomajske tvornice, na parceli od 1000m2 uredili smo moderan pogon u hali od 750m2. Linija  je automatska i opslužuju je 5 robota transportera sa prebacivačem, obrada otpadnih voda potpuno je automatizirana.

Ekologija je bitna stavka u našem poslovanju i posebna pažnja usmjerena je na očuvanje okoliša.

Nažalost imali smo dosta padova u poslovanju, uzroka je bilo više nego dovoljno, od agresije do globalne krize, nemogoćunosti pružanja pravovremene i kvalitetne usluge uzrokovane nenalaženja školovanog i praksiranog kadra. Razlog za to je gotovo izumrla obrtnička generacija kvalitetnih galvanizera, pogotovo majstora obrade metala brusača i polirera.

Pozitivne strane su da i dalje pružamo usluge i ulažemo velik trud i ljubav prema struci kako bi napredovali.


Naš odnos prema poslu jača povjerenje kupaca i sa ponosom smo ušli u natjecanje na velikom Europskom tržištu i radujemo se zajedno sa Vama dragi prijatelji velikoj obljetnici koja nam se bliži iduće godine. Budite sigurni da ćemo je zajednički obilježiti kroz prigodne poslovne pogodnosti, i još bitnije, kroz druženje i otvorena vrata naših pogona. Molim uvažene korisnike za iskrene isprike radi nepoštivanja rokova i slično.

Ovim putem se svima zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju. Razloga za optimizam imamo dovoljnjo, kadar koji je predan prema poslu i za to kvalitetno ispraksiran daje nam garanciju za to. Uz dugogodišnje iskustvo i Vaše povjerenje uspjeh i obostrano zadovoljstvo gotovo da su sigurni.